26.07.2021
Feijóo garante o compromiso co sector agroalimentario reflectido na Lei de recuperación da terra agraria e na Estratexia do lácteo
O presidente da Xunta visitou hoxe, en Caldas de Reis, as instalacións da fábrica de Clesa. Salienta a gran demanda de base territorial dos gandeiros, xa que das máis de 21.000 hectáreas xeolocalizadas, o 94% correspóndese coa demanda do sector bovino. Recorda que a Estratexia do lácteo, elaborada en consenso co sector, ten como obxectivos consolidar a Comunidade como como un territorio líder en produción láctea, chegando a transformar ata o 75% do leite que se produce en Galicia. Refírese ás instalacións de Clesa como un exemplo de superación grazas á unión, ao traballo conxunto e ao cooperativismo, no que CLUN desempeñou un papel fundamental para que esta planta multiplicase por dezasete o seu volume de vendas
26.07.2021
A Xunta pon en valor a riqueza forestal de Cervantes e o seu potencial para recuperar terra
A directora xeral da Axencia Galega de Desenvolvemento Rural e o director xeral de Planificación e Ordenación Forestal visitaron hoxe este concello lucense. Os representantes da Consellería do Medio Rural explicaron a un grupo de veciños deste municipio as vantaxes de poñer en marcha un proxecto de aldea modelo e coñeceron tamén varios montes de varas. Cervantes salienta por rexistrar preto do 30% da superficie total galega de montes de varas, uns terreos para os que a Xunta está tramitando un decreto específico de desenvolvemento normativo, co fin de fomentar a súa recuperación e xestión activa
24.07.2021
A Xunta valora a posibilidade de implantar un sistema baseado na internet das cousas para a xestión da gandaría extensiva nas aldeas modelo
A directora xeral da Axencia Galega de Desenvolvemento Rural, Inés Santé, visitou esta semana a aldea modelo de Trascastro, do concello lucense do Incio. O proxecto expón a extensión dunha rede de datos que dea cobertura a toda a aldea a través de sensores e que permita recibir información en tempo real en diferentes dispositivos. Tamén se prevé a instalación de sensores tanto nos bebedoiros coma nos pastores eléctricos co fin de controlar e estar ao tanto de posibles incidencias. Gracias ao uso deste tipo de tecnoloxías contribúese á xeración de valor engadido e á sostibilidade dos seus produtos, o que favorece precisamente o desenvolvemento de certificacións como a do leite de pastoreo